Hirdetés 2017. szeptember 10.

Évközi 23. vasárnap

 

 1. A mai vasárnappal, a Veni Sancte szentmisénkkel elkezdjük az új tanévet: elkezdődnek a plébániai hittanórák és csoportok.

  Az elsőáldozásra felkészítő csoport csütörtök du. ½ 5-kor, a már elsőáldozottak számára induló csoport ½ 6-kor találkozik.

  A múltban megszokott kétéves ciklusnak megfelelően idén ismét szeretnénk bérmálást templomunkban. Kérem, hogy aki szeretné felvenni ezt a szentséget (akár 12 évesnél idősebb gyerek, akár felnőtt), jelentkezzen nálam, hogy a felkészülés menetét egyeztetni tudjuk.

  Szeretettel hívom újra azokat (a fiatalokat-felnőtteket), akik szívesen megkeresztelkednének vagy elsőáldozók lennének; kérem, jelezzék ezt nálam, és egyeztetünk időpontot.

  Újraindul a bibliakör is, folytatjuk a filozófia történetét (a XIX. századdal); az első alkalom csak jövő héten lesz.

  Újraindul a filmklub; az első alkalom kivételesen már e hét szombat este lesz.

 2. A héten kedden de. 10 órakor lesz a nyugdíjas klub első őszi összejövetele. Este 18.15-kor találkozik a Béta imacsoport. Csütörtökön este 8 órakor idén is lesz esperes-kerületi keresztút, este 8 órakor indul a Péter-Pál-kápolnától. Aki közösen szeretne oda eljutni, azt szeretettel várom a templom előtt ½ 8-kor.

  Pénteken este nem lesz szentmise, igeliturgia lesz áldoztatással.

  A jövő vasárnap esti szentmisén ismét gitáros ének- és zenekarunk szolgál.

 3. A szeptember 30-ára szervezett őszi egyházközségi kirándulásra a busz már előzetes jelentkezőkkel megtelt, új jelentkezőket már nem tudunk elfogadni. Befizetési összeg összesen 5.500 Ft, ami tartalmazza a buszköltséget, ebédet, a belépőket és az idegenvezetési díjakat. Befizetési lehetőség 12-én a nyugdíjas klubban vagy a sekrestyében; határidő: szeptember 17. (vasárnap).

  A tervezett program: találkozó: 7.10-kor a plébánia előtt, indulás: 7.20-kor. 9-kor a Bazilikában szentmise, utána a Bazilika, a Püspöki Palota és az Egyházmegyei Múzeum megtekintése (idegenvezetéssel). Ebéd, Bory vár és képtár megtekintése, majd Fehérvárcsurgói Károlyi kastély megtekintése idegenvezetéssel. Tervezett hazaérkezés: 20 óra körül.

 4. Hollai Antal atyának a Szent István Társulat által kiadott új könyve (Szemlélni és befogadni. Gondolatok a Jelenések könyvéről) nálunk is megvásárolható, a sekrestyében, 1.350 Ft-os áron.
 5. A hét jeles napjai:    kedden Szűz Mária szent neve; szerdán Aranyszájú Szent János püspök, egyháztanító; csütörtökön Szent Kereszt felmagasztalása; pénteken Fájdalmas Szűzanya; szombaton Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök, vértanúk.
 6. A mai vasárnap szent szakaszai:

  Olvasmány: Ezekiel próféta könyve 33,7-10
  Szentlecke: Szent Pál apostol rómaiakhoz írt levele 13,8-10
  Evangélium: Szent Máté evangéliuma 18,15-20

Hirdetés 2017. augusztus 27.

Évközi 21. vasárnap

 1. A mai vasárnap esti szentmisét a daganatos betegekért és hozzátartozóikért ajánljuk fel.
 2. A héten szerdán este 6 órakor a férfikör szervezésében nyárzáró szalonnasütés lesz a templomkertben; mindenkit szeretettel várunk! Elsőpénteken a szokott módon felkeressük a betegeket. Szombaton, szeptember 2-án du. 5 órától a Béke királynője imacsoport imádkozik megtérésekért. A jövő vasárnap elsővasárnap, du. 5 órától a rózsafüzér-társulat titokcseréjével és rózsafüzér-imádságával.
 3. Előre jelzem, hogy a tanévnyitó Veni Sancte szentmisénket szeptember 10-én fogjuk tartani, az ezt követő héten fognak elindulni a plébániai hittanórák és egyéb csoportok.
 4. Szeptember 9-én, szombaton de. 10 órakor szeretném megünnepelni, a felsővárosi közösséggel együtt, ezüstmisémet, amelyre mindenkit szeretettel hívok! A szentmise után agapéra is szeretettel látok mindenkit.
 5. A Harangszó szeptemberi számába szánt írásokat szeretettel kérem hozzá eljuttatni augusztus 31-éig, akár kézírásos, akár elektronikus formában; előre is nagyon köszönöm!
 6. Hollai Antal atyának a Szent István Társulat által kiadott új könyve (Szemlélni és befogadni. Gondolatok a Jelenések könyvéről) nálunk is megvásárolható, a sekrestyében, 1.350 Ft-os áron.
 7. A hét jeles napjai:    hétfőn Szent Ágoston püspök, egyháztanító, kedden Keresztelő Szent János vértanúsága
 8. A mai vasárnap szent szakaszai:

  Olvasmány: Izajás próféta könyve 22,19-23
  Szentlecke: Szent Pál apostol rómaiakhoz írt levele 11,33-36
  Evangélium: Szent Máté evangéliuma 16,13-20
Ön itt van: Home Hirdetések