Hirdetés 2017. október 22.

Évközi 29. vasárnap

 1. A mai vasárnapi perselygyűjtést a missziók javára továbbítjuk majd az egész országban; előre is köszönjük a Testvérek nagylelkű támogatását!
 2. Október hónapban közösen imádkozzuk a rózsafüzért: hétfőn-kedden-szerdán a reggeli szentmise után, csütörtökön-pénteken-szombaton az esti szentmise előtt, fél 6-kor.
 3. A héten kedden, október 24-én van az egyházmegyei rendben plébániánkra kiosztott egyik szentségimádási nap, ennek értelmében a reggeli szentmise után, 9 óráig tartunk szentségimádást; ennek keretében fogjuk imádkozni a rózsafüzért is. Kedden du. 5 órától lesz torna, 7 órától férfikör. Pénteken az esti szentmisén lesz a Teréz-misszó októberi imaalkalma; tanúságtevő vendégünk Ágnes nővér lesz a Szalézi nővérek közösségéből. Az esti szentmise után nem lesz bibliakör; a díszterembe szeretettel hívom és várom a közösségeink vezetőit egy egymást erősítő találkozásra. Szombaton az esti szentmise után lesz filmklub.

  A jövő vasárnap esti szentmisét a daganatos betegekért és hozzátartozóikért ajánljuk fel.

 4. A héten szerdán elkezdődik a templom elektromos rendszerének felújítása, amely egy EMMI-pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően valósulhat meg. A munkák biztosan járnak majd némi kényelmetlenséggel, de a tervek szerint nem kell elhagyni egyetlen misét sem. Előre is köszönjük a Testvérek türelmét!
 5. Ministráns közösségünk felvételt hirdet: szeretettel várjuk azokat az iskolás korú gyerekeket, akik szívesen részt vennének az oltár szolgálatában. Jelentkezni a sekrestyében lehet november 1-jéig.
 6. A novemberi Harangszóba szánt írásokat szeretettel kérem hozzám eljuttatni november 2-ig, akár elektronikus, akár kézírásos formában; előre is nagyon köszönöm.
 7. Előre jelzem, hogy november 1-jén, szerdán, Mindenszentek kötelező ünnepén este 6 órakor lesz szentmise, hogy így a napközben temetőt látogatók is eljussanak szentmisére. November 4-én, szombaton lesz a hagyományos egész napos szentségimádásunk; szeretettel kérem, hogy aki tud egy-egy félóra jelenlétet vállalni az Oltáriszentség előtt, jelentkezzen a hátul kihelyezett lapon.
 8. Hollai Antal atyának a Szent István Társulat által kiadott új könyve (Szemlélni és befogadni. Gondolatok a Jelenések könyvéről) nálunk is megvásárolható, a sekrestyében, 1.350 Ft-os áron.
 9. A hét jeles napjai:    hétfőn Kapisztrán Szent János; szerdán Szent Mór püspök; szombaton Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok
 10. A mai vasárnap szent szakaszai:

  Olvasmány: Izajás próféta könyve 45,1.4-6
  Szentlecke: Szent Pál apostol tesszalonikiekhez írt első levele 1,1-5b
  Evangélium: Szent Máté evangéliuma 22,15-21
Ön itt van: Home Hirdetések Hirdetés 2017. október 22.