Hirdetés 2017. október 29.

Évközi 30. vasárnap

 1. Köszönjük a Testvérek nagylelkű támogatását a missziók javára!
 2. A mai vasárnap esti szentmisét a daganatos betegekért és hozzátartozóikért ajánljuk fel.
 3. A héten hétfőn és kedden reggel nem lesz szentmise; igeliturgia lesz áldoztatással. Ezen a két napon reggel még lesz közös rózsafüzér-imádság.

  November 1-jén, szerdán, Mindenszentek kötelező ünnepén este 6 órakor lesz szentmise, hogy így a napközben temetőt látogatók is eljuthassanak szentmisére.

  Akik Mindenszentek ünnepén, halottak napján vagy halottak napját követő nap éjfélig meglátogatnak egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokásos feltételekkel. Aki a temetőt áhítatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet.

 4. A héten kedden du. 5 órától lesz torna. Csütörtökön, november 2-án du. 5 órától a Béke királynője imacsoport imádkozik megtérésekért. Pénteken elsőpéntek, a szokott módon felkeressük a betegeket. Az esti szentmise után nem lesz bibliakör. Szombat du. 14 órától foltvarró klub lesz.

  November 4-én, szombaton lesz a hagyományos egész napos szentségimádásunk; szeretettel kérem, hogy aki tud egy-egy félóra jelenlétet vállalni az Oltáriszentség előtt, jelentkezzen a hátul kihelyezett lapon; előre is köszönöm! Az esti szentmise után megtartjuk a múlt hónapban elkezdett elsőszombati rózsafüzér-imádságot az Oltáriszentség jelenlétében.

  A jövő vasárnap elsővasárnap, du. 5 órától a rózsafüzér-társulat titokcseréjével és rózsafüzér-imádságával.

 5. A héten elkezdődött a templom elektromos rendszerének felújítása, amely egy EMMI-pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően valósulhat meg. A munkák biztosan járnak majd némi kényelmetlenséggel, de a tervek szerint nem kell elhagyni egyetlen misét sem. Előre is köszönjük a Testvérek türelmét!
 6. Ministráns közösségünk felvételt hirdet: szeretettel várjuk azokat az iskolás korú gyerekeket, akik szívesen részt vennének az oltár szolgálatában. Jelentkezni a sekrestyében lehet november 1-jéig.
 7. A novemberi Harangszóba szánt írásokat szeretettel kérem hozzám eljuttatni november 2-ig, akár elektronikus, akár kézírásos formában; előre is nagyon köszönöm.
 8. A hét jeles napjai:  kedden Boldog Romzsa Tódor püspök, vértanú; szerdán Mindenszentek; csütörtökön Halottak napja
 9. A mai vasárnap szent szakaszai:

  Olvasmány: Kivonulás könyve 22,20-26
  Szentlecke: Szent Pál apostol tesszalonikiekhez írt első levele 1,5c-10
  Evangélium: Szent Máté evangéliuma 22,34-40
Ön itt van: Home Hirdetések Hirdetés 2017. október 29.