Hirdetés 2017. november 19.

Évközi 33. vasárnap 

 1. A mai vasárnapon van Szent Erzsébet ünnepe, a hagyománynak megfelelően a szentmisék perselyadományait az országos Karitász javára fogjuk továbbítani; előre is köszönjük a Testvérek nagylelkűségét!
 2. A héten kedden du. 5 órától lesz torna. Pénteken az esti szentmise után lesz bibliakör.
  Szombaton az esti szentmise előtt, 5-6-ig szentségimádás lesz a templomban, ezzel a 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus szervezőinek országos felhívására válaszolunk (lesz közös ima és lehetőség csendes elmélkedésre).
  Szombaton az esti szentmise gitáros mise lesz; utána lesz filmklub.
  A jövő vasárnap esti szentmisét a daganatos betegekért és hozzátartozóikért ajánljuk fel.
 3. Szeretettel várjuk azok (gyerekek) jelentkezését, akik szívesen részt vennének a karácsonyi éjféli mise előtti műsorban-színdarabban: jövő vasárnapig a sekrestyében vagy a kóruson Csima Zsoltnál.
 4. Előre hirdetem, hogy idén is lesz adventi koszorú-készítés: december 2-án, szombaton 9 órától. A karitász-csoportunk is készít koszorúkat. Árusításuk advent első vasárnapját megelőző szombaton kezdődik: december 2-3-án, a szentmisék előtt és után.
 5. Előre hirdetem, hogy az idei adventben különleges felkészülési alkalomként december 3-án, advent 1. vasárnapján este 5-6-ig Sillye Jenő énekes-gitáros tanúságtételével várja a Testvéreket, majd az esti szentmisén is szolgál.
 6. Előre hirdetem, hogy december 9-én rendezzük szokásos adventi jótékonysági hangversenyünket az esti szentmise után, 19 órakor. Idén a koncert bevételét Tóth Zoli családjának ajánljuk fel.
 7. A decemberi Harangszóba szánt írásokat szeretettel kérem hozzám eljuttatni november 30-ig, akár kézírásos, akár elektronikus formában; előre is nagyon köszönöm!
 8. Elkezdődött a templom elektromos rendszerének felújítása, amely egy EMMI-pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően valósulhat meg. A munkák biztosan járnak majd némi kényelmetlenséggel, de a tervek szerint nem kell elhagyni egyetlen misét sem. Előre is köszönjük a Testvérek türelmét!
 9. A hét jeles napjai:    kedden Szűz Mária bemutatása a templomban; szerdán Szent Cecília szűz, vértanú;pénteken Dung-Lac Szent András és társai vietnami vértanúk; szombaton Alexandriai Szent Katalin szűz, vértanú
 10. A mai vasárnap szent szakaszai:

  Olvasmány: Példabeszédek könyve 31,10-13;19-21.30-31
  Szentlecke: Szent Pál apostol tesszalonikiekhez írt első levele 5,1-6
  Evangélium: Szent Máté evangéliuma 25,14-30
Ön itt van: Home Hirdetések Hirdetés 2017. november 19.