Hirdetés 2017. december 10.

Advent 2. vasárnapja 

 

 1. Adventben hétfőtől péntekig reggel 6 órakor rorate-szentmisét tartunk. Csütörtökön és pénteken este nem lesz szentmise.
 2. A héten kedden de. 10 órakor lesz az idei utolsó nyugdíjas klub-összejövetel a díszteremben. Du. 5 órától lesz torna. Pénteken este ezen a héten nem lesz bibliakör.

  Szombaton ismét lesz családos kirándulás (6-8 km-es könnyed túrára lehet számítani a közeli erdőkbe). Kedvezőtlen időjárás esetén múzeumlátogatás lesz a program: a tűzoltó múzeum és a Szabó Magda emlékére nyílt Abigél-kiállítás gyerekek számára is érdekes, interaktív kiállítás. Találkozás minkét esetben 8 órakor a templom előtt; utazás személyautókkal (aki helyet szeretne kérni, vagy szabad helyet tud felajánlani személyesen vagy e-mailben Maresnek jelezze).

  Szombaton este (7 órától) ismét lesz koncert templomunkban: a Lampart kórus hagyományos adventi-karácsonyi hangversenyére hívunk szeretettel mindenkit!

 3. Karácsony előtt (december 18-án, hétfőn délelőtt) ismét készülök felkeresni azokat a betegeket, akik személyesen nem tudnak eljönni a templomba. Kérem, hogy aki szeretné, hogy hozzátartozóját felkeressem, jelezze ezt a sekrestyében vagy a plébániai irodában jövő vasárnapig.
 4. A szentmisék előtti gyónási lehetőségen felül külön alkalmat is szeretnék felkínálni: december 18-án, hétfőn du. 5-7-ig.
 5. Szeretettel hívom karácsonyi köszöntésre-koccintásra a képviselő-testületünk tagjait, a plébánia munkatársait, csoportjaink vezetőit jövő vasárnap, december 17-én az esti szentmise után a díszterembe.
 6. Karácsonyi ajándék-ötletnek szeretném a Testvérek figyelmébe ajánlani Hollai Antal atya nyáron megjelent új könyvét a Jelenések könyvéről; továbbra is elérhető a sekrestyében 1.350 Ft-os áron.
  Ugyancsak elérhető a Képmás magazin 2018-as családi naptára 1200 Ft-os áron.
 7. A hét jeles napjai: szerdán Szent Lúcia szűz, vértanú,csütörtökön Keresztes Szent János áldozópap, egyháztanító
 8. A mai vasárnap szent szakaszai:

  Olvasmány: Izajás próféta könyve 40,1-5.9-10
  Szentlecke: Szent Péter apostol második levele 3,8-14
  Evangélium: Szent Márk evangéliuma 1,1-8
Ön itt van: Home Hirdetések Hirdetés 2017. december 10.