Biztató jelek

A nyári napközis táborunkba 47 gyermek jelentkezett. Számukra a foglalkozásokat kb. 30 fiatal vezette. Az Úr ránk mosolygott és nagy szeretetben tartott egybe bennünket. Nem hiányzott a móka, kacagás, fergeteges partizán csaták, mégis valamennyien odaadó szeretettel vittük ajándékainkat és önmagunkat az öregotthonba, hogy mosolyt és könnyeket varázsoljanak a bácsik, nénik arcára.
A végén vettem észre, hogy nem halottam csúnya beszédet, nem láttam csalást a játék közben, nem veszekedtünk.
S azóta is sorolhatom a lelkigyakorlatokat, az Oltáregylet szerető gondoskodását a plébániai rendezvényeken, a ministráns tábort, a templom takarítását, az énekkarok munkáját, a hittanok és különböző csoportok összejöveteleit, a kert rendezését, az egyházi személyekért mondott imákat és szentmiséket, az ajándék Csángóföldnek feledhetetlen estéjét. Ezek a dolgok mind azt mutatják, hogy mennyire él mindnyájunkban a szépnek, a jónak, a szeretetnek az éhsége.
Láng ez, amelyre gondosan vigyázzunk, sőt vigyük, hogy sok-sok helyen fellobogjon a tűz, amelyet Jézus hozott, s amelyet ő is szeretne fellobogtatni a világban.

Zsolt atya

Ön itt van: Home Írások Biztató jelek